Home/News | About | Download | Documentation | Forum | Bug Reports | Contact | Donations | Consulting | Projects | Legal | Security | FATE


enable-decklink ERROR: DeckLinkAPI.h header not found

Troubleshooting compilation problems on all platforms.

enable-decklink ERROR: DeckLinkAPI.h header not found

Postby jidckii » Fri Sep 30, 2016 7:40 am

Hello.

there is an error at compile time with the argument
Code: Select all
--enable-decklink


Code: Select all
emedvedev@encoder-soft:~/ffmpeg$ lspci | grep -i deck
03:00.0 Multimedia video controller: Blackmagic Design DeckLink HD Extreme 3D/3D+

emedvedev@encoder-soft:~/ffmpeg$ BlackmagicFirmwareUpdater status
0:   /dev/blackmagic/dv0 [DeckLink HD Extreme 3D+]   0x4b   OK

emedvedev@encoder-soft:~/ffmpeg$ ./configure --prefix=/opt --extra-version='1~xenial-by-jidckii' --libdir=/opt/lib/ffmpeg --shlibdir=/otp/lib/ffmpeg --toolchain=hardened --enable-pthreads --enable-runtime-cpudetect --enable-gpl --enable-shared --enable-avresample --enable-avisynth --enable-gnutls --enable-ladspa --enable-libass --enable-libbluray --enable-libbs2b --enable-libcaca --enable-libcdio --enable-libflite --enable-libfontconfig --enable-libfreetype --enable-libfribidi --enable-libgme --enable-libgsm --enable-libmodplug --enable-libmp3lame --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-libpulse --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libsnappy --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libssh --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libwavpack --enable-libwebp --enable-libx265 --enable-libxvid --enable-libzvbi --enable-openal --enable-opengl --enable-x11grab --enable-version3 --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libvo-amrwbenc --enable-libdc1394 --enable-libiec61883 --enable-libzmq --enable-frei0r --enable-libx264 --enable-libopencv --enable-libkvazaar --enable-libopenh264 --enable-nonfree --enable-libfdk-aac --enable-decklink --enable-libfaac

ERROR: DeckLinkAPI.h header not found



what could be the problem ?
jidckii
 
Posts: 1
Joined: Fri Sep 30, 2016 7:35 am

Re: enable-decklink ERROR: DeckLinkAPI.h header not found

Postby llogan » Fri Sep 30, 2016 5:18 pm

Did you install whatever provides DeckLinkAPI.h?
Get an answer more quickly by providing your actual ffmpeg command and the complete console output. Use the code button to format your command and output or your question will be ignored.
llogan
 
Posts: 2307
Joined: Fri Jan 25, 2013 9:47 pm
Location: Alaska


Return to Compiling FFmpeg

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests